ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA

Genap Sudah Setahun Pemergianmu...

May 7, 2011

Masa berlalu cukup pantas..Tanpa ku sedari, genap sudah setahun pemergianmu dari alam dunia ini untuk kembali kepada Tuhan Yang Maha Esa..Berita mengenai pemergianmu ku terima sewaktu aku sedang berehat di hujung minggu di rumah kakakku..Bagaimana keadaanmu di saat-saat terakhirmu juga turut ku baca melalui surat khabar Metro..Perasaanku ketika itu menjadi sedih dan pilu tatkala membaca satu persatu ayat yang ditulis..Namun, di dalam kesedihan itu, jauh di dalam sudut hatiku masih gembira membacakan ayat-ayat terakhir yang ku baca ketika itu..Disaat sahabat karibku ini berada di hujung hayatnya yang terakhir dalam keadaan yang masih berlumuran darah, beliau masih sempat mengucapkan kalimah suci yang paling agung..Itulah dia dua kalimah syahadah..
Sahabatku,
Saat-saat kita bersama suka dan duka semasa di dalam universiti dulu akan sentiasa ku kenang dalam hidupku..Terima kasih kerana telah menjadi sebahagian kenangan yang manis dalam hidupku..Semoga kau ditempatkan bersama orang-orang yang beriman dan bertakwa kepada Allah..
(Al-Fatihah untuk beliau)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
============Maher Zain - Number One For Me=======

  © Nota Seorang Blogger is brought to you by Notami 2010

Back to TOP