ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA

Volkswagen Menjalankan Usahasama Dengan DRB-Hicom

Oct 5, 2010

Volkswagen telah membuktikan yang rancangannya untuk memasang kereta-kereta di Malaysia tidak perlu melibatkan Proton atau kilang pembuat kereta nasional di Tanjung Malim dengan menandatangani satu memorandum persefahaman (MoU) dengan DRB-HICOM “untuk bekerjasama pada pemasangan dan pembuatan kereta-kereta VW di Malaysia”.

MoU telah ditandatangani di Pusat Volkswagen di Singapore oleh kumpulan DRB MD Datuk Seri Mohd Khamil Jamil dan naib presiden kanan Volkswagen, kumpulan pembuatan luar negara, Dr Christof Spathelf dan ketua jualan di China dan Asean, Soh Wei Ming.

MoU ini ialah kemuncak perbincangan-perbincangan hangat dan kedua-dua pihak menjangkakan pengeluaran model CKD di Malaysia,” Khamil berkata. Dia juga berkata bahawa perjanjian ini juga termasuklah pengukuhan aktiviti-aktiviti jualan VW sekarang dan kewujudan pasaran Volkswagen di negara ini. Pemasangan model VW tempatan akan dikeluarkan daripada kilang DRB di Pekan, Pahang.

Kumpulan terbabit juga akan melibatkan penyertaan penuh syarikat-syarikat pembuatan komponennya, dalam satu langkah menyokong program menjadikan Volkswagen terkenal dalam negara, sejajar dengan Dasar Automotif Negara, ujar ketua DRB.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
============Maher Zain - Number One For Me=======

  © Nota Seorang Blogger is brought to you by Notami 2010

Back to TOP