ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA

Cara yang baik untuk berkongsi sejarah Dr Mahathir

Jan 15, 2011

KUALA LUMPUR: Dalam menyokong persembahan Istana Budaya yang akan datang yang bertajuk 'Tun Mahathir The Musical 2 (TMTM2)', Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali berharap bahawa wataknya akan diberikan gambaran yang lebih serius.

Tun Dr Siti Hasmah, isteri mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, berkata, inisiatif itu adalah cara yang baik untuk berkongsi sejarah suaminya dengan generasi muda dan juga orang dewasa.

Pada musim pertama, beliau terkejut melihat wataknya yang digambarkan (oleh pelakon dan penyanyi Erra Fazira) sangat berbeza dari dirinya yang sebenarnya.

Saya lebih kepada watak orang yang serius, dan tidak menunjukkan emosi saya terlalu banyak, "komen Tun Dr Siti Hasmah, merujuk pada lakonan riang dan riuh Erra mengenai dirinya di atas pentas.

Pada musim kedua, bagaimanapun, Erra Fazira akan digantikan oleh penyanyi dan pelakon Misha Omar, yang memegang watak sebagai Dr Siti Hasmah semasa masih di bangku persekolahan dan Elly Mazlein, yang memegang watak sebagai Dr Siti Hasmah semasa menjadi isteri Perdana Menteri.

Kedua-dua juga hadir semasa wawancara dan bertanya pada Dr Siti Hasmah bimbingan dan nasihat tentang cara untuk melakonkan wataknya.


"Saya tidak boleh mengulas mengenai adegan selain yang berkaitan dengan saya, tapi semuanya baik selagi anda mendapatkan fakta-fakta yang benar," kata Tun Dr Siti Hasmah.

Dr Siti Hasmah meyakinkan semua orang bahawa kali ini, Dr Mahathir akan cuba untuk memberi ruang waktu untuk dirinya hadir semasa persembahan dijalankan. Apa yang beliau fikirkan adalah bagaimana pasangan itu akan bergerak masuk dan keluar dari auditorium pada hari itu.

Pengarah TMTM2, Rosminah Mohd Tahir berkata bahawa tidak terdapat perbezaan adegan yang banyak dari musim pertama dan kedua kecuali beberapa bahagian kecil.


TMTM2 yang akan dipentaskan di Istana Budaya dari 21-30 Januari juga turut menampilkan pelakon Esma Danial, Nizariff Ezany, Sarimah Ibrahim, Datuk AC Mizal, Datuk Jalaluddin Hassan, Azean Irdawaty, Mazhar Tun Mahathir dan Rosli Rahman Adam.

Harga tiket untuk masuk adalah RM32, RM52, RM82, RM102, RM152 dan RM302. Hubungi 03-40265558 untuk maklumat lanjut. 'News Straits Times' adalah media rasmi untuk TMTM2.


Sumber:
NST (14/01/11 - m/s13)

3 comments:

AH7 January 15, 2011  

huhu~~ xdapat tengok ah...

p/s : n3 baru masakan bujang

ieda January 15, 2011  

wow memang dasat .. tapi akak x pernah tgk lagi pementasan tuu kat tv dah kuar lom ??

Notami January 20, 2011  

aizuddin>> bese la tu..brape ramai sgt yg dpt peluang g tgk..

ieda>> kak ieda, pementasan ni rasanyer mmg x akan kuar tv kot..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
============Maher Zain - Number One For Me=======

  © Nota Seorang Blogger is brought to you by Notami 2010

Back to TOP