ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA

Rancangan 100-hari Pakatan adalah tidak bertanggungjawab

Jan 11, 2011

PUTRAJAYA: Malaysia akan muflis seperti Greece dalam dua tahun jika rancangan 100-hari Pakatan Rakyat dilaksanakan selepas pilihan raya umum seterusnya, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

"Jika kita percaya pada sesuatu yang terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, maka kita menipu diri kita sendiri dan kita akan dimakan oleh kesalahan kita sendiri."

Berdasarkan rencana populis yang diumumkan bulan lalu, Khazanah Nasional Berhad dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja akan diminta untuk memudahkan pengambil alihan aset lebuh raya oleh kerajaan untuk melaksanakan penghapusan tol.


Struktur subsidi ini juga harus dirubah dan elaun mengajar dinaikkan ke RM500 setiap bulan.

Jika mempunyai kuasa pada pilihan raya umum seterusnya, Pakatan juga berniat untuk menyingkirkan 'Felda Plantations' dengan tanaman pertanian dikendalikan oleh generasi kedua dan ketiga Felda.
 

Di pertemuan bulanan Jabatan Perdana Menteri, PM berkata rancangan Pakatan itu tidak bertanggung jawab. Mereka juga tidak realistik kerana mereka tidak menyatakan sumber dana untuk membiayai rancangan tersebut. PM berkata seseorang tidak boleh terlalu populis sehingga meletakkan masa depan bangsa sendiri dalam risiko.

Hal ini tidak bertanggung jawab dan akan menyebabkan anak cucu kita menderita.

"Jika rancangan mereka dilaksanakan, tidak akan lama ... hanya dalam masa dua tahun, menurut anggaran kita, negara kita akan menjadi seperti Greece."


Sumber:
NST (11/01/11 - m/s 1)

2 comments:

Cempakamelati January 11, 2011  

Mintak-mintak Malaysia tak muflis la....teruk kita nanti.

Nadira Nasarauddin January 12, 2011  

jauhkanlah perkara2 yang tak baik berlaku dalam tanah airku ini.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
============Maher Zain - Number One For Me=======

  © Nota Seorang Blogger is brought to you by Notami 2010

Back to TOP