ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA -- ASSALAMUALAIKUM W.B.T. DAN SALAM SEJAHTERA

Persiapan Hari Raya

Aug 18, 2012

Assalamualaikum semua...tidak lama sahaja lagi kita semua akan menyambut hari raya aidilfitri atau pun lebih mudah disebut dengan hari raya puasa..bagi yang dah berumur, apa perasaan bila mendengar lagu raya dimainkan di radio atau pun televisyen? sangat gembira? sayu? atau pun tidak ada perasaan apa2 pun..Notami rasa apa? hmm..gembira tapi tak gembira macam dulu2..

haa..Notami ada soalan nak tanya pada semua..harap2 ada la yang dapat menjawab..kenapa ya pengumuman tarikh hari raya bukannya pada malam 17/8/12 (Jumaat)? setahu Notami, dalam bulan Islam cuma ada 28 atau 29 hari je sebulan..tapi kalau pengumuman dibuat pada malam Sabtu, bermakna bulan puasa tahun ni ada 29 atau 30 hari kan! betul tak Notami kira? ada sesiapa tahu tak kenapa jadi macam ni?

apa pun, Notami sudah nekad raya jatuh hari Ahad..haha..jadinya, persiapan semuanya sudah disiapkan..sama seperti tahun2 sebelum ini, Notami la yang menganyam ketupat untuk dimasak..

Persiapan anda macam mana?
 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
============Maher Zain - Number One For Me=======

  © Nota Seorang Blogger is brought to you by Notami 2010

Back to TOP